Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  “Спуштам апарат и видим да сам окружен људима у црном. Ударали су ме у главу, ребра, око”: Фотограф претучен током скупа СНС-а у Шапцу…
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 11. 2021.

Аутор: Nedeljnik.rs Извор: Nedeljnik.rs

“Спуштам апарат и видим да сам окружен људима у црном. Ударали су ме у главу, ребра, око”: Фотограф претучен током скупа СНС-а у Шапцу…

Двојица младића завршила су на прегледу у шабачкој хитној помоћи након физичког обрачуна са присталицама Српске напредне странке током митинга те партије у Шапцу, а том приликом је дошло до инцидента у ком је повређен и фриленс фотограф Андрија Вукелић, који је задобио ударац испод ока

Наиме, Вукелић истиче да је “покривао протест против Рио Тинта”, а да је, заједно са колегама, у Шапцу остао како би фотографисали и скуп СНС-а.

“Ишао сам као студент, а радим и као независни фотограф. Фотографисали смо уобичајено скуп. У једном тренутку видео сам гомилу великих људи са црним маскама и у црно обучени како јуре ка некоме. Отишао сам да видим ста се дешава и видим да туку два човека десно од бине и како их носе“ објашњава Вулекић, а преноси портал Nova.rs.

Истиче да је видео како је “неколико људи шутирало две особе”, што је хтео и да фотографише.

“Спуштам апарат и видим да сам окружен људима у црном”, прича Вукелић.

„Један почиње да ми виче ‘дај апарат’ и почиње да ме вређа”, додао је.

Пошто није дозволио да му узму апарат, почели су, како Вукелић истиче, да га ударају “песницама у главу и у ребра”.

“У једном тренутку су ме ударили у око, чуо сам другог човека како је рекао ‘немој, немој, покварићемо скуп’ и онда су успели да ми скину апарат са врата јер ми је пукао каиш. Онда се гомила њих разбежала у масу ка бини, а један лик ме је шутнуо у задњицу и кренуо да ме гура преко улице. Рекао ми је ‘немој да се враћаш на ову страну’”, прича Андрија.

Он је одмах након инцидента отшао до полиције, која је стајала “двадесетак метара даље”.

“Пришао сам им и рекао шта се догодило, и након тога, пошто су саобраћајци, позвали су патролу, која ме је одвезла у полицијску станицу. Тамо смо дали изјаву, где ми је речено да ће радити на случају. Затим смо својим колима отишли у болницу где су ме прегледали. У једном тренутку су дошла двојица полицајаца који су били око мене као нека врста заштите. Кад сам завршио са прегледима, одвезли су се са нама до шабачког моста“, објаснио је Вукелић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси