Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Телевизији блиској СНС 4.5 од укупно пет милиона
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 11. 2021.

Аутор: М. Пудар Извор: Данас

Телевизији блиској СНС 4.5 од укупно пет милиона

Приватној телевизији РТВ Сантос највећи део медијског буџета Зрењанина

Други конкурс ове године за подршку медијским садржајима из буџета града Зрењанина скоро да је писан само за овдашњу приватну Радио телевизију Сантос, у већинском власништву крушевачког бизнисмена Радоице Милосављевића. 

Од укупног буџета, који је износио пет милиона динара на конкурсу објављеном у октобру а чији су резултати сада презентовани, РТВ Сантос припало је 4,55 милиона динара. Ова радио-телевизијска кућа конкурисала је са два пројекта, „Зрењанин кроз време" и са емисијом о пољопривреди „Агрочас". 

Преостала средства, у износу од пола милиона динара, поделили су на равне части локални зрењанински портали - ЗР Клик у власништву Жељка Шемича, Медиа спорт у власништву Богољуба Грујића, рекламна агенција Прес центар 23 Данијеле Соколов, Web solution mедиа ОД из Зрењанина, а буџет је допуњен са још 50.000 динара који су дати Медијском центру Клик 105 доо, такође из Зрењанина. 

Без новчане подршке на другом овогодишњем конкурсу за пројекте производње медијских садржаја из области јавног информисања на територији Зрењанина у 2021. години су остали - Лист Зрењанин, Хонестас агенција из Новог Сада, Фабрика Слова из Новог Сада и Синета Шмит, видео продукција из Србобрана. 

Раније, ове године, на конкурсу града Зрењанина који је завршен у мају укупан буџет за медије износио је 10 милиона динара а одобрено је 17 пројеката 

Према одлуци комисије, коју су чинили Биљана Попадић, новинар, представник Асоцијације радио-телевизије Србије, Бранимир Козаров, новинар РТВ и представник Друштва новинара Војводине, као и Милослав Хрћан, главни уредник РТВ Коваћица и представник Удружења електронских медија Србије „Comnet", зрењанинској радио-телевизији Сантос додељено је у мају 4,8 милиона динара. И тада је највише новца отишло радију и телевизији Радоице Милосављевича. 

РТВ Сантос у овој години укупно је из буџета града Зрењанина повукла 9,35 милиона динара, прошле године девет милиона а у 2019. години 5,6 милиона динара. Према подацима Центра за одрживе заједнице, ова медијска кућа је од пројектног суфинансирања медија у периоду од 2015. до 2020. године, од Министарства културе и информисања, Покрајинског секретаријата за културу и и информисање као и локалних самоуправа средњег Баната добила 33,8 милионадинара. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси