Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Доналд Трамп најавио отварање своје друштвене мреже
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 10. 2021.

Аутор: Бета Извор: Бета

Доналд Трамп најавио отварање своје друштвене мреже

Бивши председник САД најавио је да ће покренути сопствену друштвену мрежу звану "Truth Social" пошто је у јануару искључен са Твитера, Фејсбука и Јутјуба, који су га оптужили да је преко тих платформи подстицао присталице на насиље преко тих платформи пре напада на Конгрес

"Формирао сам Truth Social и групу Tramp Medija end Teknolodži (ТМТГ) да се одупрем тиранији технолошких гиганата", рекао је Трамп у саопштењу и прецизирао да ће његова платформа бити покренута у првом тромесечју 2022. године.


Велике компаније у Силицијумској долини употребиле су своју једнострану моћ да ућуткају гласове неслагања у Америци, додао је Трамп.

Републикански милијардер искључен је са Фејсбука, Твитера и Јутјуба после напада на Конгрес САД 6. јануара, који су спровеле његове присталице за време церемоније потврдјивања победе Џозефа Бајдена на председничким изборима.

Пре искључивања Трамп је имао готово 89 милиона пратилаца на Твитеру преко кога је објављивао велики број председничких одлука, имао је 35 милиона пратилаца на Фејсбуку и 24 милиона на Инстаграму.

Платформа "Truth Social" биће доступна у бета верзији на позив од новембра 2021. године, наводи се у саопштењу док ће Трампова нова медијска група ТМТГ такодје имати видео сервис на захтев са забавним програмима и подкастима.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси