Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Бивша директорка Танјуга постала Вучићева саветница
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 10. 2021.

Аутор: Катарина Балетић Извор: novaekonomija.rs

Бивша директорка Танјуга постала Вучићева саветница

Бранка Ђукић је 7. октобра именована за саветника председника Александра Вучића за јавне политике, пише у одлуци која је објављена у Службеном гласнику. Осим имена, у одлуци се не наводи ниједан други податак из ког би могло да се закључи о којој особи је реч.

Према информацијама које је Нова економија добила из више незваничних извора, реч је о бившој директорки Новинске агенције "Танјуг".

Одговор на питање да ли је бивша директорка "Танјуга" нова Вучићева саветница нисмо успели да добијемо ни након неколико упита послатих канцеларији Председника, као ни од Вучићеве саветнице за медије Сузане Васиљевић, која није одговорила на наше позиве и поруке.

Ни Агенција за спречавање корупције није одговорила на питања Нове економије да ли је нова саветница Бранка Ђукић раније обављала друге јавне функције.

Бивша директорка Танјуга Бранка Ђукић је у телефонском разговору са нашом новинарком рекла да не даје изјаве телефоном, као и да "није у јавном животу". На питање да ли је она нова саветница председника Вучића није желела да одговори.

Међутим, позиција саветника Председника Републике спада у јавне функције, што значи да су сви саветници јавни функционери.

Саветници председника Републике обављају најсложеније аналитичке, саветодавне и друге одговарајуће послове за потребе председника Републике, наводи се на сајту институције Председника.

Ови послови се односе на државно уређење, изградњу и функционисање политичког система и иницијативу за доношење нових као и примену постојећих закона, привредна кретања и развој економског система, одбрану и безбедност, рад Народне скупштине, Владе и других државних органа.

На сајту институције наведено је да су саветници председника Републике Татјана Јовић, Милорад Вељовић, Сузана Васиљевић, Верица Лазић, Веселин Милић, Ненад Михаиловић и Дејан Савић.

Бранка Ђукић је званично била директорка Танјуга све до његовог брисања из АПР-а у марту 2021. године.

У фебруару су се појавиле незваничне информације да Ђукић неће више бити директорка овог медија због тога што са новим власницима није успела да се договори о њеном будућем ангажману, пренело је тада Удружење новинара Србије (УНС).

Подсетимо, фирма "Тачно" из Београда, која је у власништву Радоице Милосављевића, певача Жељка Јоксимовића и Мање Грчић је у децембру 2020. за 628.000 евра добила право на коришћење Танјуговог логоа, слогана и дела архиве на десет година.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси