Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Подршка Удружења новинара Србије листу „Пруга“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 09. 2021.

Аутор: zeleznicesrbije.com Извор: zeleznicesrbije.com

Подршка Удружења новинара Србије листу „Пруга“

На позив Медија центра „Железница Србије“ ад, председник и генерални секретар Удружења новинара Србије, Живојин Ракочевић и Нино Брајовић, посетили су, 21. септембра, редакцију листа „Пруга“ и, том приликом, обишли изложбу „55 година листа Пруга“ која се одржава у Галерији Железничког музеја.

Гости су честитали члановима редакције листа „Пруга“ велики јубилеј и пожелели  да и убудуће информишу железничаре, али и ширу јавност о дешавањима у железничком сектору. Они су се осврнули  на чињеницу да је реч о железничком гласилу намењеном информисању запослених са најдужом традицијом, данас јединим на железници и једним од ретких у Србији.

Чланови редакције су упознали госте са богатом историјом железничког новинарства у Србији од 1890. године до данашњих дана, посебно се осврнувши на настанак, развој и место листа „Пруга“ у систему информисања на железници.

По речима председника УНС-а, Живојина Ракочевића, оваква изложба је јединствен пример представљања листа и изразио наду да ће је што више људи видети. Указао је на могућност да се „Пруга“, у свом новом, ревијском облику, учини доступном широј јавности у возовима, а идеалан тренутак за то би био пуштање у саобраћај брзе пруге Београд-Нови Сад. 

Новинари су, говорећи о плановима за будућност листа, упознали госте и са Пројектом дигитализације „Пруге“ који је већ израђен. Генерални секретар УНС-а, Нино Брајовић је оценио реализацију таквог пројекта као неопходну, с обзиром да је гласило хроничар железничког развоја од средине шездесетих година до данас и изразио спремност да Удружење подржи овај подухват.

Успешна сарадња Медија центра и УНС-а траје више деценија што потврђује и чињеница да су се гости присетили некадашњих новинара „Пруге“, који су били активни и у самом Удружењу.

Подсећамо да је лист „Пруга“ 2011. године, добио Специјалну повељу Удружења новинара Србије, поводом јубиларног хиљадитог броја.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси