Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Осуђени Радио 021 и главни уредник
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 07. 2012.

Аутор: Н. Н. Извор: Радио 021

Осуђени Радио 021 и главни уредник

Радио 021 и главни уредник Слободан Крајновић правоснажно су осуђени пред Вишим судом у Новом Саду на новчану казну од 137.300 динара са законском затезном каматом коју морају да плате Новосађанину Горану Урошевићу (44) који је тренутно у затвору у Пожаревцу.

 

На повреду части и угледа иде 100.000, док је остатак за трошкове поступка. У пресуди стоји да се она (пресуда) мора објавити на овом порталу и у информативном програму на Радију 021.

Судија Татјана Бјелогрлић није прихватила остале наводе из тужбе овог пожаревачког затвореника који је преко свог адвоката Богдана Вла тражио укупно 300.000 динара. У истом процесу идентичне казне добили су лист Дневник и њихов главни уредник Александар Ђивуљски.

Тужба је уследила након текста на нашем сајту и у листу Дневник од 24. новембра прошле године о донетој правоснажној пресуди по којој су Урошевић и Блажо Бошковић из Старих Лединаца осуђени на затворске казне у трајању од пет, односно четири године затвора због кривичног дела изнуде. У тексту је погрешно наведено да се та изнуда односила на случај изнуде из 2007. године (у том процесу је Окружни суд обуставио истрагу против Урошевића), а уствари се односила на случај из 2009. где су ова двојица "претњама и батинама вршили изнуду над већим бројем жена на Каћкој петљи", како то пише у пресуди. Урошевић је за неистините информације на 021 и у Дневнику сазнао док је био у затвору у Сремској Митровици и "због тога се осећао деконцентрисано и изгубљено па је премештен у павиљон строго затвореног типа и због објављеног текста био на разговору код васпитача у установи у којој се налази, супруга му је због тога имала проблема на послу, а син доживео задиркивања од вршњака".

Сем што мора да плати пресуду и трошкове поступка, душевна патња човека који је хапшен у више наврата због различитих дела "021" је додатно коштала  210.000 динара на име судских такси.

Иначе, и Блажо Бошковић који затворску казну служи у Сремској Митровици је преко свог адвоката тужио 021 и Дневник за исту ствар и такође сматра да му је пољуљан углед и повређена част, те да то вреди 300.000 динара по медију.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси