Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Покренута платформа за размену медијских садржаја између Кине и ШОС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 09. 2021.

Извор: Бета

Покренута платформа за размену медијских садржаја између Кине и ШОС-а

Платформа за размену медијских садржаја измедју Кине и Шангајске организације за сарадњу (ШОС) покренута је поводом 20. годишњице оснивања ШОС-а, пренела је данас Кинеска медијска група (CMG).

Покретање платформе иницирала је телевизија CGTN која послује у оквиру CMG.

Директор Кинеске медијске групе Шен Хаисијунг, генерални секретар Шангајске организације за сарадњу Владимир Норов, шефови водећих медија из Русије, Казахстана, Киргистана, Таџикистана, Узбекистана, Пакистана, Индије и других држава чланица ШОС-а присуствовали су церемонији.

Шен Хаисијунг је у свом говору рекао да су од избијања епидемије чланице ШОС-а, руководећи се такозваним "шангајским духом", помагале једна другој у заједничкој борби против корона вируса.

Шен је изјавио да је поводом 20. годишњице оснивања ШОС-а, ЦМГ иницирала покретање платформе за размену медијских садржаја измедју Кине и ШОС-а. Тренутно је платформа добила пажњу и подршку од 35 водећих медија у земљама ШОС-а.

Платформа ће помоћи да се одбрани објективно и поштено информисање и играће важну улогу одговорног медија, додао је Шен.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси