Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Зекић: РЕМ није изрекао ниједну меру због дезинформација о епидемији
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 09. 2021.

Аутор: Бета Извор: Бета

Зекић: РЕМ није изрекао ниједну меру због дезинформација о епидемији

Председница Савета Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) изјавила је да РЕМ није изрекао ниједну меру медијима у чијим програмима су промовисане дезинформације о епидемији корона вируса

"И сам министар здравља Златибор Лочар је рекао да се јавља на хиљаде стручњака, да њему људи говоре, који нису из медицинске струке, како треба да се понаша и ради.

Јако мало знамо о корона вирусу, морате пустити све", казала је Зекић на конференцији за новинаре у Клиници за психијатријске болести "др Лаза Лазаревић" у Београду.

На питање да ли сматра да таква врста програма доприноси борби против епидемије, министар здравља Златибор Лончар одговорио је да такав садржај није добар за здравствени систем из много разлога.

"Пажљиво сам пратио доста тих појављивања пратио. Нису засновани на чињеницама и на релевантим подацима и ониме што се у медицини признаје.

Чим постоји то, то је једна прича 'рекла-казала' која прија људима да чују", рекао је он.

Лончар је нагласио да ће епидемија трајати годинама без јединствене борбе и ако се буде давао медијски простор људима који шире дезинформације.

Навео је да је пре две недеље троје "предводника", како је казао, антиваксерског лобија у Србији преминуло од последица заразе корона вирусом.

"Како вама делује када вам неко каже да вакцине нису добре и да корона вирус не постоји, а онда се они разболе, да нису вакцинисани и умру. То је вам је у најкраћем мој одговор", додао је он.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси