Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Срби воде у друштвености
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 07. 2012.

Аутор: Н. Н. Извор: Вечерње новости

Срби воде у друштвености

Грађани Србије друштвенији су на интернету од осталих житеља Европе, показало је последње истраживање „Медијаскоп Европа“.

 

Више од 89 корисника „веба“ у Србији користило је неку од друштвених мрежа у последњих шест месеци док је европски просек 81 одсто.

Истраживање о навикама при коришћењу интернета и других медија спроведено је у 28 земаља и укључило је чак 50.000 испитаника. Истраживање је показало да у Србији 52 посто грађана, односно 3,2 милиона људи користи интернет. Недељни
просек коришћења мреже је 13 сати.

Традиционални медији још су веома заступљени у Србији.Телевизију гледа 98 процената житеља. У просеку, српски грађанин недељно гледа телевизију 16,9 сати. Радио слуша 59 одсто људи и на слушање радија недељно одлази 13,1 сат, а на новине 4,4 сата. Новине чита 64 одсто грађана Србије.

На дневном нивоу корисници интернета у Србији највише посећују друштвене мреже, затим сајтове са вестима и видео-сајтове. Од комуникација путим интернета најзаступљенији је имејл.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси