Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Коалиција за слободу медија тражи да се заустави кампања против професионалних медија и НВО
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 08. 2021.

Извор: Бета

Коалиција за слободу медија тражи да се заустави кампања против професионалних медија и НВО

Коалиција за слободу медија тражила је данас да се заустави кампања против професионалних медија и невладиних организација, која је покренута у таблоидним медијима након што је неколико медија на друштвеној мрежи Твитер 17. августа добило ознаку да сарадјују са Владом Србије.

У саопштењу Коалиције наводи се да финансирање организација и медија пролази контролу финансијских институција у Србији, као и да је оно транспарентно за разлику од значајног броја провладиних медија чије финансирање није доступно јавности.

"Таргетирање медија који се баве професионално новинарством у Србији директно води ка насиљу према њима, као што смо то већ безброј пута видели. Начин изношења информација и контекст у ком се оне објављују директно утичу на безбедност новинара и сарадника невладиних организација", навели су из Коалиције.

Позвали су институције у Србији да се огласе и да, уколико има било шта спорно у вези са финансирањем професионалних медија и невладиних организација, то хитно објаве.

"Уколико се не огласе, сматраћемо да су део кампање која се води против наших колега и сарадника", казали су у саопштењу.

Коалицију за слободу медија чине Асоцијација медија, Асоцијација онлајн медија (АОМ), Независно друштво новинара Војводине (НДНВ), Независно удружење новинара Србије (НУНС), Пословно удружење Асоцијација локалних и независних медија "Локал Прес" и Славко Ћурувија Фондација.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси