Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Цвијић: Вулин се више бави новинарима него борбом против организованог криминала
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 08. 2021.

Аутор: Бета Извор: Н1

Цвијић: Вулин се више бави новинарима него борбом против организованог криминала

Новинар недељника НИН Вук Цвијић изјавио је да никада није био члан ниједне политичке организације и да би министар полиције Александар Вулин уместо што даје нетачне изјаве и таргетира новинаре требао да одговори на више питања која се тичу спреге власти с криминалним групама.

Цвијић је, одговарајући на оптужбе министра Вулина да је активиста Народне странке (НС), рекао агенцији Бета да је Вулин ту оптужбу изнео пре појављивања најновијег броја НИН-а, у коме је његов саговорник био функционер НС адвокат Владимир Гајић.

„Индикативно је то што се министар позвао на већ доказану лажну вест, коју су демантовали чак и таблоиди који су је својевремено објавили. Сумњам да се десило нешто слично као пре пар година када је министар Вулин реаговао на необјављени текст у ‘Недељнику’, када је утврђено да је дошло до пресретања комуникација“, казао је Цвијић.

Он сматра да се министар Вулин више бави независним новинарима, него борбом против организованог криминала.

Новинар Цвијић истиче да је министар полиције Александар Вулин дужан да одговори каква је улога генералног секретара Владе Србије Новака Недића и високог функционера Жандармерије Ненада Вучковића у криминалној навијачкој групи Вељка Беливука.

„Уместо што даје лажне изјаве и напада новинаре, Вулин мора да одговори и каква је спрега функционера БИА Горана Цолића с групом Вељка Беливука, као и зашто је та група обезбедјивала инаугурацију председника државе Александра Вучића“, истакао је Цвијић.

По његовим речима, министар Вулин би требало да да и одговоре зашто се син председника Србије, Данило Вучић дружи с људима блиским криминалном клану Александра Станковића званог Сале Мутави, а касније Вељка Беливука.

„Министар Вулин мора да одговори и зашто полиција није реаговала када је група навијача са југа Партизановог стадиона тукла навијаче који су били на источној трибини за време утакмице Партизан – Дунајска Стреда“, нагласио је Вук Цвијић за Бету.

У заштити новинара Цвијића од напада министра полиције, стала су оба новинарска удружења, НУНС и УНС.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси