Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Добри дечак из ратова: Од Лазанског се опростио и председник УНС-а Живојин Ракочевић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 08. 2021.

Аутор: Стефан Ђурић Извор: rs.sputniknews.com

Добри дечак из ратова: Од Лазанског се опростио и председник УНС-а Живојин Ракочевић

„Лице Мирослава Лазанског се деценијама у југословенском и српском новинарству појављује између сукобљених светова, оружја и из срца ратова. Док се јавља као ратни репортер, аналитичар, или познавалац процеса који потресају свет, све време се, заправо види и лице дечака који објашњава и покушава да раздвоји добро и зло“, рекао је Ракочевић.

Српски амбасадор у Русији Мирослав Лазански преминуо је синоћ у 71. години живота. Од њега се опростио и председник УНС-а Живојин Ракочевић, који је истакао да се управо због лица дечака који поушава да раздвоји добро и зло Лазанском веровало и да је он имао своју публику и професионалну храброст да се нађе на местима и са људима који су за већину били недоступни.

„Мирослав Лазански је дечак из срца ратова који никада није заборављао неправде учињене својој земљи. У коментарима појединих догађаја никога није штедео. Када је бивши вођа ОВК Хашим Тачи, на обележавању стогодишњице од завршетка Великог рата у Паризу седео на почасном месту, Лазански је тако емотивно и бурно реаговао постављајући питање могу ли на такав начин на истом месту седети поражени и победници. Данас, када је Мирослав отишао, видимо да је он на месту победника, као професионалац, човек и добри дечак из ратова“, казао је Ракочевић за „Спутњик“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси