Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Мирослав Алексић тужио новинарку која је прва изнела оптужбе полазница његове школе глуме о сексуалном злостављању
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 08. 2021.

Аутор: Даница Ђокић Извор: Цензоловка

Мирослав Алексић тужио новинарку која је прва изнела оптужбе полазница његове школе глуме о сексуалном злостављању

Ивана Мастиловић Јаснић, новинарка Блица, која је кроз исповест Милене Радуловић обелоданила оптужбе младих глумица да их је Мирослав Алексић сексуално злостављао, сматра да се тужбом против ње врши притисак којим желе да је зауставе. И Милутин Јеличић Јутка тужио је Ивану Мастиловић Јаснић због текстова о злостављању Марије Лукић – до сада 38 пута

Новинарки Ивани Мастиловић Јаснић јуче је стигла тужба Мирослава Алексића, професора глуме, осумњиченог за сексуално злостављање. Ивана Мастиловић Јаснић је ауторка првог текста о овом случају, у коме је млада глумица Милене Радуловић у јануару ове године говорила о вишегодишњем сексуалном злостављању у Алексићевој школи глуме.

Новинарка је на свом Твитер налогу објавила да јој је од Алексића стигла „прва” тужба.

У тужби, у коју је Цензоловка имала увид, наводи се да је наслов „произвољан ауторски текст”, а не изјава глумице Милене Радуловић, са којом је Ивана Мастиловић Јаснић разговарала, а како је представљено у Блицу.

„Ништа ту није произвољно. То је Миленина изјава из које је извучен наслов. Њена идеја је била да изађе као портпаролка свих тих девојака и инсистирала је на томе да говори у множини. Она је на више места у тексту рекла оно што је на крају било на насловној страни. То је притисак који они врше и којим покушавају да нас зауставе”, каже за Цензоловку Ивана Мастиловић Јаснић.

У тужби се наводи и да је Блиц објављивањем овог садржаја угрозио част и углед Мирослава Алексића, те да му је нанет психички бол и причињена нематеријална штета.

„Тужилац је оваквим поступком туженог, изложен презиру од стране друштвене средине, доживео друштвену осуду од стране својих колега, пријатеља, сарадника, па и рођака, а која је у његовом случају, имајући у виду његов професионални позив, исте тежине, а можда чак и већа од кривичне осуде”, стоји у тужби.

На питање Цензоловке да ли је очекивала тужбу и да ли мисли да ће их бити још, пошто је на Твитеру навела да је реч о „првој”, Ивана Мастиловић Јаснић одговара потврдно и додаје да није изненађена јер су тужбе најављивали „Алексићеви ботови” на Твитеру.

„Очекујем да ће их бити још. Он очигледно има тактику као Јутка (Милутин Јеличић, бивши председник Општине Брус, прим. нов.) да за сваки текст посебно тужи”, закључује наша саговорница.

Ивана Мастиловић Јаснић прва је писала о случају Милутина Јеличића Јутке, који је 2020. године осуђен на три месеца затвора због сексуалног узнемиравања Марије Лукић. Некадашњи први човек Бруса је због тих текстова 38 пута тужио новинарку и медиј за који она ради.

Милутин Јеличић је у априлу ове године одслужио затворску казну, а осумњичени Мирослав Алексић је још увек у притвору.

Овај текст настао је у оквиру пројекта „Заштита права на слободу изражавања у правосудном систему Србије“, који спроводи Славко Ћурувија фондација, а финансира Европска унија. Ставови изречени у овом тексту представљају ставове аутора и не одсликавају ставове ЕУ.

Коментари (1)

Остави коментар
сре

04.08.

2021.

anonymous [нерегистровани] у 16:22

Idemooooo

I tako će da se sve razvodni i predator će da ostane van zatvora. Sramota.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси