Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Белоруски новинар осуђен на 18 месеци затвора због увреде Лукашенка
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 08. 2021.

Извор: Данас/ ФоНет

Белоруски новинар осуђен на 18 месеци затвора због увреде Лукашенка

Белоруски новинар Сјархеј Харџијевич осуђен је на 18 месеци затвора након што је проглашен кривим за вређање председника државе Александра Лукашенка и клевету два полицајца.

Та пресуда је последња у низу акција сузбијања независних медија, заштитника људских права и активиста у Белорусији, пренела је Радио слободна Европа.

Удружење новинара Белорусије саопштило је данас да је новинар, који је радио за популарну регионалну редакцију „Прва регија“, осуђен и на новчану казну од 1.600 долара.

Оптужба против Харџијевича проистекла је из порука у групном разговору на социјалној мрежи Телеграм, а та група је избрисана прошле године. Харџијевич је одбацио оптужбе.

Према подацима Центра за људска права „Вјасна“, само у јулу је белоруска полиција спровела више од 200 рација у канцеларијама и становима активиста и новинара. На десетине новинара су у притвору где чекају суђења или одслужују казне.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси