Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Француска: Синдикат новинара осудио напад на слободу медија током анти-ковид протеста
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 08. 2021.

Извор: Данас/ Цензоловка

Француска: Синдикат новинара осудио напад на слободу медија током анти-ковид протеста

Француски синдикат новинара осудио је данас нападе на слободу штампе у земљи током најновијих демонстрација против увођења здравствених пропусница током којих су медији били мета.

„Новинари су обављали свој посао, медији су циљани, слобода штампе је поново угрожена, ове суботе, 31. јула, током демонстрација против здравствених пропусница у Француској“, наведено је у саопштењу.

Током протеста су на просторијама неколико медија исписане увредљиве поруке а двоје новинара агенције Франс прес (АФП) су вређани и пљувани и вршен је притисак на њих да прекину извештавање са скупа.

Наглашавајући своју „чврсту посвећеност провереним, објективним, независним информацијама на терену“, АФП је данас на Твитеру осудио „препреку слободи информисања и интегритету својих новинара“.

Током јучерашњих, трећих узастопних демонстрација против увођења специјалних ковид пропусница више од 200.000 људи је протестовало широм Француске, а 72 особе су ухапшене, навело је Министарство унутрашњих послова.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси