Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Кланшчек: Унапред сам осуђен
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 07. 2021.

Аутор: И. Николетић / Дана

Кланшчек: Унапред сам осуђен

Део опозиционих странака критиковао је избор Бранислава Кланшчека на чело Управног одбора Радио-телевизије Србија, напомињући у саопштењу да је тиме власт у Србији „подрила напоре да се политичка криза у земљи реши дијалогом“.

„Нисмо сигурни шта су Кланшчекове квалификације за УО РТС, осим да је напустио опозицију. Као бивши члан Доста је било фотографисан је на састанцима СНС и константно је присутан у режимским медијима где напада опозицију глумећи ‘независног аналитичара'“, наведено је у заједничком саопштењу које су потписали Драган Ђилас (ССП), Зоран Лутовац (ДС), Павле Грбовић (ПСГ), Добрица Веселиновић (НДБГ), Небојша Зеленовић (ЗЗС) и Јанко Веселиновић (ПЗП).

У писму које су упутили члановима Европског парламента, а на тему унапређења изборних услова, представници опозиционих странака наводе и да „задржавају право да у недељама које долазе напусте процес међустраначког дијалога услед нових околности“, изазваних избором нових чланова управних одбора медијских сервиса.

Бранислав Кланшчек пак за себе тврди да је нестраначка личност и овакве коментаре види као терет свакога ко дође на неку функцију.

– Ја само делим судбину сваке личности која је изабрана на јавну функцију, која је по правилу унапред осуђена, критикована, о којој сви све знају, која је по правилу „нечија“, вређана… Написали су о мени и да пишем за режимске медије, па сад ако сте и ви – Данас, режимски медиј, онда је тако. Говорим о шизофренији која је завладала поводом мог именовања на место председника УО РТС, каже Кланшчек за Данас.

Иначе, Кланшчек је раније био члан Доста је било, али је 2016. напустио странку, због, како пише штампа, несугласица са председником те странке Сашом Радуловићем.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси