Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Бранислав Кланшчек нови председник Управног одбора РТС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 07. 2021.

Извор: РТС

Бранислав Кланшчек нови председник Управног одбора РТС-а

На конститутивној седници Управног одбора Радио-телевизије Србије за председника је изабран Бранислав Кланшчек. За заменика председника Управног одбора изабран је Мирослав Миња Николић.

Нови председник Управног одбора Бранислав Кланшчек рекао је да ће на указано поверење узвратити одговорношћу.

"Наравно, поступајући у оквиру статутарних и законских овлашћења, гледаћу да побољшамо, унапредимо РТС, односно Јавни сервис у интересу грађана Србије. Како и на који начин – то ћемо видети, рано је о томе говорити. Свакако, РТС има неке своје слабости као и сваки други велики систем, али зато смо ту да у наредних пет година покушамо да унапредимо РТС", казао је Кланшчек.

У наредних пет година у Управном одбору Јавног медијског сервиса наставиће да раде досадашњих чланови – Бранко Радун, историчар и политички аналитичар, Љиљана Ђурђевац, политиколог, и адвокат Мирослав Николић.

За нове чланове изабрани су и Мухарем Баздуљ, новинар и књижевник, Бранислав Кланшчек, продуцент и колумниста листа Данас, и универзитетски професор Миливоје Павловић.

Мандат траје Шћепану Прашчевићу, Ненаду Јанковићу и Зорану Пановићу у УО РТС. Седници је, по протоколу, присуствовала и председница Савета Регулаторног тела за електронске медије Оливера Зекић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси