Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Миленијум тим: Одштетни захтеви против медија смањени на „симболичних 100 евра“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 07. 2021.

Аутор: Н1

Миленијум тим: Одштетни захтеви против медија смањени на „симболичних 100 евра“

Компанија Миленијум тим саопштила је да нема ни мотив, ни намеру да тужбама прави притисак на медије, или да угрожава њихов рад.

Та компанија је поручила да ни у једном тренутку на уму није имала такозване СЛАПП тужбе, као и да је одлучила да тужбе против медија, које су до сада биле за износ од 100.000 евра, имају "симболичан одштетни захтев у вредности 100 евра".

Компанија Миленијум тим поручује и да јој је једини мотив да покрене поступке за накнаду штете била чињеница да је објављивањем, како наводи, неистинитих информација грубо повређен углед компаније и нанета финансијска штета њеним пословним интересима.

„Као компанија која је потпуно уверена у законитост свог пословања, задржавамо право да и даље путем надлежних државних органа затражимо заштиту својих интереса, уколико они буду угрожени кроз систематско и организовано изношење неистина на рачун компаније и њених власника“, поручује се у саопштењу.

„Разумевајући финансијске услове у којима медији раде, а посебно поштујући улогу коју имају као контролори друштва, па и пословних процеса, одлучили смо да тужбе против медија (које су до сада биле за износ од 100.000 евра) имају симболичан одштетни захтев у вредности 100 евра“, додаје Миленијум тим.

Та компанија наводи и да јој је битно да се утврди истина, те да ни у једном тренутку није имала на уму такозване СЛАПП тужбе, што верује да је потврђено одлуком о смањењу одштетних захтева.

Додаје се и да ће досуђене суме, и до сада и убудуће, бити усмерене у хуманитарне сврхе.

Миленијум тим је на крају саопштења изразио наду да овакви, како наводи, симболични процеси неће бити потребни и да ће медији „показати спремност да покажу дужну новинарску пажњу, коју им закон прописује, и да се за све информације о пословању компаније обрате самој компанији“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси