Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Мухарем Баздуљ изабран за члана Управног одбора РТС
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 07. 2021.

Аутор: Нова.рс/Н1/Данас

Мухарем Баздуљ изабран за члана Управног одбора РТС

Регулаторно тело за електронске медије (РЕМ) данас је изабрало чланове Управног одбора РТС-а. Како је за Нова.рс изјавила Вишња Аранђеловић, једна од чланица Савета РЕМ, нови чланови УО РТС су Мухарем Баздуљ, Бранислав Кланшчек и Миливоје Павловић.

“Савет РЕМ-а је на данашњој седници изабрао шест чланова Управног одбора РТС-а. Реизабрани су Бранко Радун, Љиљана Ђурђевац и Мирослав Николић. Нови чланови су Мухарем Баздуљ, Бранислав Кланшчек и Миливоје Павловић”, рекла је Арађеновић у разговору за Нова.рс.

Баздуља je за члана УО РТС предложило Удружење новинара Србије. 

Управни одбори републичког и покрајинског јавног сервиса имају по девет чланова, а мандат још увек траје Шћепану Прашчевићу, Ненаду Јанковићу и Зорану Пановићу у УО РТС-а, као и Бранку Бјелићу, Браниславу Поповићу и Јовану Адамову у УО РТВ-а.

Подсетимо, републички јавни сервис је већ три месеца без управног одбора, јер је старом саставу истекао мандат средином априла. Савет РЕМ-а је у три наврата безуспешно покушавао да изгласа недостајуће чланове управних одбора, јер на седницама није било кворума за двотрећинску већину, колико је потребно за изгласавање такве одлуке.

Занимљиво је да је Културно просветна заједница Србије предложила певачицу Мериму Његомир за чланицу УО РТС, али она није изабрана.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси