Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Комеморативна седница посвећена Др Душану Попову
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 07. 2012.

Аутор: Н. Н. Извор: РТВ

Комеморативна седница посвећена Др Душану Попову

Комеморативна седница посвећена Др Душану Попову одржана је у Матици српској у Новом Саду. Од дугогодишњег новинара, публицисте и историчара опростили су се чланови породице, пријатељи и сарадници.

 

"Са Душаном Поповим из нашег јавног живота отишао је велики прегалац који је будно мотрио шта би се све добро и корисно могли учинити на пољу народа српског .Од новинарства хрлио је ка науци, те је овековечио историју српског друштва, био један од најистакнутијих чланова наше најстарије културне институције" рекао је председник Матице српске проф.др Драган Станић.

Новинар Димитрије Боаров Душана Попова означава као једног од утемељивача Телевизије Нови Сад. Радећи као први главни уредник у овој кући, увек је пред очима имао обичног човека, гледаоца, али и читаоца, радећи у новосадском Дневнику, помажући  колегама својим знањем и искуством.

Сваки лист тог "Војвођанског новинара", како  је Душана Попова назвао колега Љуба Вукмановић, био је свет за себе, који је пленио високом професионалношћу и културом писане речи.

Као посебно добар и племенит човек остаје и у сећању чланова Завичајног клуба Мокринчана у Новом Саду. Овековечио је богату  историјску грађу о свом завичају, за генерације које долазе, подсетио је дугогодишњи члан тог клуба Живојин Кувизић.

Др Душан Попов сахрањен је на Новом гробљу у Новом Саду.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси