Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  „Никола Бурзан“ за Марију Стојановић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 06. 2021.

Извор: Данас

„Никола Бурзан“ за Марију Стојановић

Годишња награда за најбољег новинара листа Данас припала новинарки политичке рубрике

Београд - Годишња награда Дан Графа Никола Бурзан за најбољег новинара листа Данас припала је већином гласова жирија новинарки политичке рубрике Марији Стојановић.

Жири је констатовао да је Марија као новинарка не само у претходних годину дана већ и својим целокупним стажом у Данасу увек успевала да рубрикама у којима је радила понуди одличан садржај, а самим тим и читаоцима нова сазнања о најважнијим друштвеним и политичким темама. Захваљујући јаким изворима у дипломатским круговима омогућила је листу да на странама политичке рубрике и у протеклих годину дана има ексклузивне и релевантне чињенице о положају Србије и домаћих политичара у светским и европским круговима. Њена истраживачка црта и новинарска радозналост били су добитна комбинација за теме које су изазивале не само пажњу читалаца, већ и да узбуркају све политичке чиниоце на домаћој сцени.

У разматрање је узето у обзир и то што је Марија и као преводилац додатно допринела обогаћивању садржаја листа, као и њена свестраност у праћењу области од унутрашње и спољне политике, па све до тема из друштва и културе. 

Жири у саставу: Сафета Бишевац, Александра Ћук, Александар Милошевић, Зоран Лазић и Владимир Живановић истакао је да је ове године имао изузетно тежак задатак, пошто је у избору фигурирало више квалитетних кандидата чија су имена разматрана, а чији рад свакако заслужује похвалу и подстицај да наставе да истом енергијом доприносе Данасу. Због тога желимо да нарочито истакнемо Катарину Живановић, Ивану Шундић Миховиловић, Весну Андрић и Олгицу Николић, чији је високо квалитетан рад озбиљно размотрен, а за коначну одлуку су превагу донеле дословно нијансе. Приликом одлучивања размотрен је и рад дописника из Новог Пазара и Врања, Слађане Новосел и Војкана Ристића, који је такође оцењен високо квалитетним.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси