Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Наставља се штрајк у телевизији Чачак
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 07. 2012.

Аутор: Н.Н. Извор: Преглед

Наставља се штрајк у телевизији Чачак

Запослени на ТВ Чачак су јуче и даље били у штрајку, који су почели девет дана раније због неисплаћених зарада и доприноса за четири месеца, а власник телевизије, чачански бизнисмен Зоран Бојовић, још им се није био обратио, нити одговорио на њихове захтеве, рекао је председник штрајкачког одбора Зоран Грујовић.

 

Он је агенцији Бета рекао да ће на чачанској телевизији данас бити одржан састанак свих запослених на ком ће бити донета одлука о даљем току штрајка. Штрајк свих запослених на ТВ Чачак почео је у понедељак 25. јуна због неисплаћених зарада и доприноса за фебруар, март, април и мај. На почетку штрајка, директорка ТВ Чачак Светлана Бојовић, супруга власника телевизије, поднела је оставку али, према подацима штрајкачког одбора, она је ту оставку повукла након неколико дана.

ТВ Чачак има укупно 26 стално запослених радника и четири хонорарна сарадника. Фирма је основана 1999. као општинско јавно предузеће, а приватизована је 2009. године када ју је на аукцији званично купио Милош Бојовић, који је тада био ученик четвртог разреда чачанске Гимназије, а касније је власништво над телевизијом преузео његов отац, чачански бизнисмен Зоран Бојовић. У власништву породице Бојовић је и недељник „Чачански глас“ и Радио Чачак, који не штрајкују.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси