Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Шта ће Мађарима РТС претплата?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 06. 2012.

Аутор: Н.Н. Извор: Б92

Шта ће Мађарима РТС претплата?

Покрет мађарске наде сматра да Мађари са севера Војводине не би требало да плаћају РТВ претплату већина никада није погледало ниједну емисију јавног сервиса.

У саопштењу ова политичка организација напомиње да су грађани, осим рачуна за кабловску телевизију, дужни да плаћају и претплату за програм јавног сервиса.

"Ова два износа у случају бројних градјана који примају плату мању од утврђеног минималца, могу достићи и 8-10 одсто њихових укупних примања. Пошто је за многе људе гледање телевизије практично једина забава, јасно је да је поменути издатак велики ударац за сиромашно становништво”, саопштено је из ПМН.

Како је саопштено, у протеклих десетак година претплату за РТС плаћало је свега 41 одсто домаћинстава у Србији, па држава намерава да путем судских извршитеља принудно наплати овај износ, а прети се и „запленом намештаја, апарата, па чак и хране”.

ПМН саопштава да је “статистички доказана чињеница” да су „упркос све већој беди”, грађани северне Војводине, „дакле, у већини Мађари”, најуредније платише свих могућих пореза и доприноса у земљи. Самим тим, велика је вероватноћа да многи од њих плаћају и "харач јавног сервиса", саопштено је из ове странке.

„Огроман део војвођанских Мађара никада није погледало ниједну емисију "јавног сервиса". Они претежно прате мађарске ТВ канале преко кабловске мреже. Сматрамо потпуно апсурдним и диксриминативним да се овдашња мађарска заједница приморава на плаћање претплате за РТС”, сматрају у Покрету мађарске наде.

ПМН сматра да би оним Мађарима који су до сада плаћали претплату, српска држава барем годину дана уназад требало да врати уплаћени износ и растерети све војвођанске Мађаре „даље уплате овог харача”.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси