Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  СЕЕМО против укидања ТВ претплате
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 06. 2012.

Аутор: Н.Н. Извор: РТС

СЕЕМО против укидања ТВ претплате

Укидање телевизијске претплате Радио-телевизији Србије отворило би врата за политичко мешање у рад и програм јавног сервиса, наводи у саопштењу Медијска организацијa југоисточне Европе.

 

Медијска организацијa југоисточне Европе (СЕЕМО) забринута је због позива појединаца и неких грађанских организација за укидање претплате Радио-телевизији Србије.

У саопштењу, СЕЕМО оцењује да би укидање телевизијске претплате отворило врата за политичко мешање у рад и програм јавног сервиса.

"Међународно искуство показује да други извори финансирања, на пример из државног буџета и парламента, не могу да гарантују уредничку независност", наводи СЕЕМО и подсећа да "јавни сервис није државни ни партијски сервис".

Та организација са седиштем у Бечу истиче и да заговорници укидања телевизијске претплате подсећају на предизборно обећање српског председника Томислава Николића.

"Претплата је гаранција да јавни сервис може да остане независан", поручио је у саопштењу генерални секретар СЕЕМО Оливер Вујовић.

"Ако јавност није задовољна квалитетом програма, постоје други канали којима се може затражити бољи сервис", навео је Вујовић.



Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси