Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Б92 плаћа одштету због преношења полицијског саопштења
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 06. 2012.

Аутор: Н.Н. Извор: Политика

Б92 плаћа одштету због преношења полицијског саопштења

Апелациони суд у Београду потврдио је ранију одлуку Вишег суда по којој је Б92 обавезан да, због објављивања једног саопштења МУП-а из 2008. године, плати одштету, саопштено је из те медијске куће.

Како се наводи, Б92 је тада пренео полицијско саопштење, а одликом суда је обавезан да особи која се у том саопштењу помиње плати одштету од 350.000 динара.

"Овом пресудом наставља се са неприхватљивом праксом српских судова у споровима који се воде поводом преношења информација из докумената државних органа, а посебно поводом преношења информација из полицијских саопштења", наводи се у саопштењу Б92.

Подсeћа се да је од 2003. године и усвајања важећег Закона о јавном информисању у Србији на снази правило сходно коме новинар, уредник и оснивач медија не одговарају за штету насталу преносом информације, чак иако је та информација неистинита или непотпуна, ако је она верно пренета.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси