Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  БИРОДИ: РЕМ не поштује одлуку повереника о достављању података мониторинга извештавања емитера
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 04. 2021.

Аутор: Бета Извор: Данас

БИРОДИ: РЕМ не поштује одлуку повереника о достављању података мониторинга извештавања емитера

Биро за друштвена истраживања (БИРОДИ) упозорио је данас да Регулаторно тело за електронске медије (РЕМ) није поступило по решењу повереника за информације од јавног значаја од 3. марта по ком је БИРОДИ-ју требало да достави базу података мониторинга извештавања емитера за 2019. годину.

БИРОДИ је у саопштењу подсетио да је РЕМ-у наложено да податке достави у року од пет дана по пријема тог решења као и да у року од десет дана обавести повереника о извршењу те обавезе.

„Неиспуњавањем обавезе коју је повереник у свом решењу наложио РЕМ-у, ово тело које представља врховну власт у области електронских медија, се определило да скрива податке из свог мониторинга извештавања емитера информације, које је повереник својим решењем означио као информације од јавног значаја, и да за то плаћа казне новцем грађана Србије“, пише у саопштењу.

БИРОДИ је оставио Регулаторном телу за електронске медије рок од седам дана да „своје поступање усклади са законима Србије и поступи по одлуци повереника“, наводећи да ће по истеку рока саопштити које ће наредне легалне кораке предузети „како би РЕМ приволео да поштује одлуке државних органа“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси