Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Живојин Ракочевић кандидат за председника УНС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 04. 2021.

Извор: Бета

Живојин Ракочевић кандидат за председника УНС-а

Новинар и члан Управе Удружења новинара Србије (УНС) Живојин Ракочевић биће кандидат за председника УНС-а након што га је предложило више од 50 новинара, пренео је Ким радио.

Изборна скупштина УНС заказана је за 29. мај у Београду.

Живојин Ракочевић више од деценије пише за „Политику“, а директор је Дома културе у Грачаници на Косову, где живи и ради.

Рођен 1973. године, а дипломирао је на Филолошком факултету у Приштини на Катедри за српску књижевност и језик, док је магистрирао на Универзитету у Београду.

Један је од оснивача Ким радија, чији је главни и одговорни уредник био од 2000. до 2008. године.

Добитник је награде „Милан Пантић“ за храброст у извештавању о погрому над Србима на Косову 2004. и награде „Александар Тијанић“, која се додељује за борбеност у новинарском изражавању.

Коментари (3)

Остави коментар
чет

22.04.

2021.

Perkana [нерегистровани] у 10:17

Baš ......baš

Živojina i navedena imena koja Perko iznosi, valjda, poente pisanja radi, povezuje visoko obrazovanje stečeno na fakultetima i vidljivost u svojim profesijama. I zato, "uslovljavanja" mogu biti razna a u 21. veku, posebno. Zvanje i znanje su, moglo bi se kazati, apsolutne kategorije, za razliku od vrlo prolaznih funkcija.....

Одговори
уто

20.04.

2021.

Mirjana [нерегистровани] у 18:19

Važna je podrška

Komisija koja odlučuje o budućem predsedniku treba da ima sve podatke o kandidatu. A ne ovako....
Drugo već se vidi da nema novog kandidata osim Radomirovica koji to odlično radi i voli. Nema veze što je na čelu Pištaljke. I drugi imaju duplu funkciju

Одговори
суб

17.04.

2021.

Перко [нерегистровани] у 12:27

Живојин није новинар већ директор установе

Уз бојазан да ће овај коментар код дела читалаца бити схваћен погрешно, ради истине, морам да саопштим следеће. Живојин Ракочевић не испуњава ни један услов да буде, не само председник УНС-а, него ни да буде члан управе овог новинарског удружења. Разлог: Ракочевић није новинар. Наиме, он је директор Дома културе у Грачаници, дакле јавне установе, чији је оснивач општина Грачаница, која је интегрисана у систем самопроглашене " Републике Косово". То што Живојин повремено објављује у "Политици" и што је накада био уредник радија, не могу уклонити неспорну чињеницу: за председника удружења новинара може бити изабран само члан УНС-а који се новинарством бави као главним занимањем. Ако би се уважио аргумент Живојинових предлагача, онда би, на пример, за председника УНС-а могао бити предложен и Божо Прелевић, адвокат, који је на почетку каријере, после завршеног Правног факултета у Београду, радио као новинар Студија Б. Или, Вук Драшковић, данас пензинер, који је радио као новинар Танјуга, а касније и као новинар "Радничке штампе" (синдикални лист "Рад", орган Савеза синдиката Југославије/Србије).

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси