Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Француски радио имаће музичког госта из свемира
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

07. 04. 2021.

Аутор: Бета Извор: Данас

Француски радио имаће музичког госта из свемира

Француски астронаут Тома Песке (Thomas Peskuet, 43) наступаће сваке недеље на јавном музичком радију током своје шестомесечне мисије у Међународној свемирској станици (ISS) ка којој треба да полети 22. априла.

Француски музички радио Фип се договорио о низу емисија с тим астронаутом, аеронаутичким инжењером и пилотом који ће уз то свакодневно на Твитеру објављивати музику са своје плејлисте са укупно 180 нумера.

Поред тога, астронаут ће сваке недеље причати и о песмама, и о свом животу на Земљи и на ISS.

Радио Фип који навршава 50 година, најавио да ће на свом сајту имати три плејлисте из свемира: „Сањајући у свемиру“ – инспирисана погледом на Земљу са ISS-а, „Радећи у свемиру“ – за тренутке концентрације и експериментисања, и „Трчећи у свемиру“ – о свакодневном животу.

Песке који ће бити други пут у свемиру, али сада као први француски командант Међународне свемирске станице, требало би да 22. априла са Флориде полети приватном америчком свемирском летелицом, а с њим ће у капсули „Crew-2 Dragon“ фирме „Space X“ бити још троје астронаута из САД и Јапана.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси