Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Динкић опет прети Куриру!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 06. 2012.

Аутор: Н. Н. Извор: Курир

Динкић опет прети Куриру!

Бесан што смо објавили информацију о истрази аустријског тужилаштва у којој се и он помиње, лидер УРС оптужио наш лист да каља његов углед стављајући га на насловну страну, а власнику Курира послао претећи СМС

Лидер Уједињених региона Србије Млађан Динкић бестидно и без иједног аргумента напао је јуче Курир, и то само зато што смо објавили истину да су „његов лик и дело” предмет интересовања аустријског тужилаштва!

Динкић је јуче у седишту своје странке у Београду сазвао конференцију за новинаре на којој је била само једна тачка дневног реда - паљба на Курир!

Иако је, како је рекао, ово само једна у низу пресуда које ће добити због Курирових насловних страна (занимљиво, Динкић унапред зна одлуку суда, а тужбу још није ни поднео), није се либио да пред свим медијима изнесе потпуно
непроверене и нетачне информације да наш лист уређују „комесари ДС Душан Петровић (министар пољопривреде) и Слободан Хомен (државни секретар у Министарству правде).

- С обзиром на то да смо сад у периоду формирања владе, дошло је крајње време да се раскринкају механизми политичке уцене у Србији. Цео град прича месецима да Курир уређују политички комесари ДС Душан Петровић и Слободан Хомен. Не кажем да они директно стоје иза овог наслова, али директно уређују овај лист.

Питам Бориса Тадића да ли он стоји иза свега овога. Да ли Тадић на овај начин мисли да прави владу и врши притисак на потенцијалне странке у парламенту? Ако је то тако, то је срамота. То нити је демократски, нити је европски. На такав начин УРС никад неће сарађивати! - рекао је Динкић на конференцији, алудирајући на јучерашњу насловну страну нашег листа на којој је објављена информација да се у Аустрији испитује његова повезаност с приватизацијом Мобтела.

- Ова прес-конференција није посвећена само Куриру, али овако драстично се ради само у том листу. Знам да сви ви знате за то. Мене занима да ли Борис Тадић зна за то - рекао је Динкић.

Динкић вероватно под „демократским понашањем” подразумева скаредни Закон о информисању, чији је он креатор, а чији је циљ био да се убију слободна реч и новинарство, а пре свега писање Курира.

На наше питање да ли му је чудно што се баш његово име појављује у спорним приватизацијама, попут приватизација Мобтела и Поштанске штедионице, Динкић каже да у томе не види ништа спорно.

- Од 24 случаја који се сад покрећу, мене на неки начин покушавају да вежу само за један. То је Национална штедионица - рекао је Динкић.

Динкићево убијање Курира

Мај 2008.
Млађан Динкић шаље пореске инспекторе да преконтролишу финансијско пословање
Курира
Август 2008.
Под уценама коалиционих партнера усвојен је Динкићев драконски закон о
информисању
Октобар 2009.
Млађан Динкић шаље пореску полицију у Курир, опсада траје око месец дана
Јун 2012.
Динкић поново прети да ће затворити Курир

Динкић власнику Курира претио преко СМС

Динкић је власнику Курира Александру Родићу у четвртак, пола сата после поноћи, послао СМС у ком, између осталог, наводи да ће се „против нас борити до краја”.

Овај СМС ће, између осталог, бити и део кривичне пријаве коју ће наш лист поднети против лидера УРС.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси