Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Избор савета РРА на конкурсу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 06. 2012.

Аутор: Б.А. Извор: Блиц

Избор савета РРА на конкурсу

Чланови савета Радиодифузне агенције убудуће би могли да буду изабрани конкурсом.


Овакав избор једна је од могућности коју предвиђа преднацрт закона о електронским медијима, који је представила Радна група Министарства културе. Циљ је, како каже један од представника радне групе Раде Вељаноски, да се променом правила избора обезбеди независност овог тела.

Након конкурса би три независна тела, повереник за информације од јавног значаја, повереница за равноправност и заштитник грађана, из ужег круга за свако од осам места у Савету Скупштине Србије предложили по два кандидата од којих по једног бира парламент - каже Вељановски. Друга могућност је да чланове Савета Скупштина бира на предлог овлашћених предлагача.
До сада су се на предлог надлежног одбора републичког парламента бирала три члана РРА. Нашим предлогом предвиђено је да они могу да предложе само два од којих се бира један. Исти случај је и са покрајинским парламентом, док ће се остали бирати на предлог колективних предлагача - каже Вељановски.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси