Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Станко Суботић Цане тужи врх полиције, Демократску странку и „Блиц“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 06. 2012.

Аутор: Т.М.С. Извор: Блиц

Станко Суботић Цане тужи врх полиције, Демократску странку и „Блиц“

Адвокати Станка Суботића Цанета, за којим је расписана потерница Интерпола, поднели су јуче кривичну пријаву против људи из врха МУП-а, Специјалног тужилаштва, редакције „Блица” и руководства ДС-а због, како се наводи, изнуђивања исказа и спречавања и ометања доказивања.

 

Кривичну пријаву Суботићеви адвокати поднели су против директора полиције Милорада Вељовића, неименованих заменика Специјалног тужиоца за организовани криминал, Веселина Симоновића, главног уредника „Блица“, новинарке Тамаре Марковић-Субота и више непознатих политичара из руководства ДС.

Према саопштењу адвоката, пријава је поднета на основу исказа Сретена Јоцића, који је као окривљени за убиство Иве Пуканића дао у априлу на главном претресу пред Специјалним судом.

- На основу Јоцићевог изказа произлази сумња да је од 2009. године део извршне власти, пре свега директор полиције и одређен број тужилаца из специјалног тужилаштва, а по налогу врха ДС, покушавао да без доказа и на силу оштећеног Суботића лажно окриви за учешће у убиству поменутог новинара. Нудећи оптуженом Јоцићу погодности и подршку државе, тражили су да лажно оптужи Суботића и Мила Ђукановића, у то време председника владе Црне Горе. Лажно сведочење им је било потребно да оправдају дугогодишњу медијску кампању коју су водили преко „Блица”, уз саучесништво главног уредника Веселина Симоновића и новинарке Тамаре Марковић-Субота, са директором Вељовићем и специјалним тужилаштвом, на чијем је челу Миљко Радосављевић - саопштили су Суботићеви адвокати.

„Мрежа“ разоткрила шверц

Станко Суботић је у октобру прошле године пресудом Специјалног суда осуђен на шест година затвора, као организатор криминалне групе која је шверцовала цигарете 1995. и 1996. године и на штету буџета стекла 28 милиона евра и осам милиона америчких долара. Суботићу се судило у одсуству јер је у бекству, док су осуђени припадници његове групе добили казне од десет месеци до четири и по године. Акција „Мрежа” на разоткривању Суботићеве криминалне групе почела је у јуну 2007. године.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси