Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинари нису „свете краве”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 06. 2012.

Аутор: Б. Марић Извор: Политика

Новинари нису „свете краве”

Бањалука – Делегат Срске демократске странке у Већу народа Републике Српске Миодраг Кнежевић оценио је на јучерашњој конференцији за новинаре да је вербални напад председника Републике Српске Милорада Додика на новинарку Бете Љиљу Ковачевић непримерен.

Кнежевић је рекао да Додикове претње новинарима могу да доведу до потпуног некритичног односа медија према актуеланој власти.

 

Коментаришући нападе на њега Додик је нашем листу рекао: „Ни новинари нису ‘свете краве’ и они имају одговорност за посао који раде. Њихово кршење кодекса професије не сме проћи без критике и одговорности. У конкретном случају, Љиља Ковачевић је објавила информацију да је против мене поднесена кривична пријава иако то тада није било урађено, него је била само отворена истрага, која се завршила одлуком надлежног тужилаштва да нема елемената за подизање оптужнице“.

Говорећи о саопштењу Удружења новинара Србије које је осудило његове увреде и претње упућене Љиљи Ковачевић и позвало га да јој се извини, Додик је кратко рекао да не жели да коментарише ове ставове и да остаје при свом ставу
да Љиља Ковачевић треба да се њену извине због лажи које пласирала преко Бете.

Он је подсетио да је надлежном суду поднео тужбу против Љиље Ковачевић и агенције Бета.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси