Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Мајке несталих младића моле РЕМ да спречи емитовање детаља из истраге против Беливука
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 03. 2021.

Аутор: Милица Љубичић Извор: Раскрикавање

Мајке несталих младића моле РЕМ да спречи емитовање детаља из истраге против Беливука

Мајке петорице младића, који су нестали током претходне две године и за које се претпоставља да су страдали у обрачуну домаћих криминалних група, јуче су упутиле допис Регулаторном телу за електронске медије (РЕМ) са молбом да спрече оно што је најавио председник Александар Вучић - емитовање „језивих” детаља из истраге која се води против Вељка Беливука. Мајке несталих младића у допису РЕМ-у наводе да би то било „још једно убијање и њих и нас”.

„Свесни смо да ћемо једног дана морати да се суочимо са истином на суђењу злочинцима и за тај дан живимо и спремамо се, али за ово што се најављује у медијима, за то немамо снаге и сматрамо да РЕМ то неће дозволити јер се коси са здравим разумом и буди велику бол”, навеле су у допису.


Оне позивају РЕМ да спречи најављено емитовање, у супротном ће своја права покушати да заштите преко домаћих и страних надлежних органа.

Председник Вучић је пре два дана, током гостовања на телевизији „Прва”, говорећи о обрачуну са криминалом, најавио да ће у току ове недеље, а најкасније до четвртка „показати људима нешто што је благо говорећи - језиво”

„Када сам рекао - људи ће бити шокирани, употребио сам благ израз. Када будемо приказивали одређене ствари и када будемо саопштавали људима ствари, онда ћемо унапред да кажемо да сви склоне децу”, најавио је Вучић.

Јуче је провладин таблоид Ало, позивајући се на Вучићеву најаву, на насловној страни објавио да ће „Србија гледати одсецање глава”, те да ће бити објављени „снимци са језивим сценама које деца не би смела да виде”.

„У тим материјалима може се видети како су криминалци брутално касапили своје жртве, а има и индиција да је у појединим видео-записима приказано и само одсецање глава”, наведено је у Ало-у.

Овакве најаве узнемириле су родитеље несталих младића.

Сања Михајловић, мајка Горана Михајловића који је нестао у априлу 2019. године рекла је за КРИК да је председникова реакција закаснела.

Она му је, као и други родитељи, писала прошле године, а из Вучићевог кабинета је тада добила одговор да председник нема уставна овлашћења да се бави таквим случајевима.

„Сад испаде да је он ипак овлашћен и да му је посао да се тиме бави, а кад смо га ми молили да се позабави тим није имао овлашћења", рекла је Михајловић за КРИК.

Она је такође навела да родитељи имају право да „први сазнају шта се десило и да ожалимо на неки нормалан начин, а не да нам се ово сервира као хорор серија”.

Допис РЕМ-у потписало је пет жена, али како је КРИК писао прошле недеље, мистериозно је нестало најмање петнаест мушкараца, углавном веома младих.

Новинари КРИК-а разговарали су са неколико родитеља чији су синови мистериозно нестали током протекле две године, за које се претпоставља се да су страдали у обрачуну домаћих криминалних група.

Како су рекли новинарима, држава се до сада није много интересовала за судбине њихове деце.

Полиција није показала претерано интересовање за те нестанке, иако су им се константно обраћали и молили за помоћ, и чак сами својим истрагама долазили до информација до којих полиција није. О њиховим случајевима нису желели ни да пишу таблоиди, којима су се такође обраћали у претходне две године.

Интересовање је порасло након недавног хапшења вође криминално-навијачке групе „Принципи”, Вељка Беливука, кога тужилаштво сумњичи да је одговоран за нестанак тројице младића.

Међутим, Сања, мајка несталог Горана рекла је за КРИК да њој делује да ће се „сада све у вези са нестанцима свалити на Беливукову групу” и да се ту прича завршава.

„Тога се и плашим, да неки нестанци неће до краја бити расветљени, да се неће сазнати права истина, да ће опет неко бити заштићен“.

Целу причу прочитајте овде.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси