Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Специјални представник генералног секретара и шеф Унмика осудио нападе на новинаре на Косову
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 02. 2021.

Аутор: ФоНет Извор: Данас

Специјални представник генералног секретара и шеф Унмика осудио нападе на новинаре на Косову

Специјални представник генералног секретара и шеф Унмика Захир Танин изјавио је вечерас да жали због напада и застрашивања новинара, као и због ограничења њихове слободе кретања на Косову, уз оцену да такви инциденти стварају окружење страха и аутоцензуре која људима одузима право да знају.

Танин је у реакцији на „недавне инциденате који су утицали на безбедност новинара и слободу медија“ у писаној изјави истакао да је важно обезбедити сигурно и повољно окружење, које омогућава новинарима из свих заједница да ефикасно истражују и извештавају о питањима која утичу на Косово, „како и приличи плуралистичком и демократском друштву“.

Затражио је од косовских власти да одмах истраже нападе и претње новинарима и додао да их подстиче да обнове своје напоре како би обезбедили неограничену слободу медија и остваривање права на информисање.

„Улога новинара је кључна у јачању одговорности и приступу информацијама у борби против криминала и корупције“, поручио је Танин.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси