Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новак и Бобана најбољи - Додељене Годишње награде Удружења спортских новинара Србије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 02. 2021.

Извор: Спортски журнал

Новак и Бобана најбољи - Додељене Годишње награде Удружења спортских новинара Србије

У традиционалном избору Удружења спортских новинара Србије, најбољи тенисер света Новак Ђоковић најбољи је спортиста Србије за 2020. годину, док је најбоља спортисткиња постхумно стрелкиња Бобана Величковић - Момчиловић.

Додељене су и традиционалне новинарске награде. Златно перо припало је Душану Јоцићу из нишких Народних новина, Златни микрофон Ненаду Миловановићу, коментатору Арене спорт, док је награду за Ексклузивну вест заслужио Ђорђе Матић за информацију да Милан Мачван завршава каријеру. Златну камеру добили су Предраг Милосављевић и Срђан Стевановић.

Александар Даишевић, краљевачки бард новинарства, дугогодишњи новинар Спортског журнала је дописник године у избору УСНС.

Тандем наше редакције и спортске рубрике Политике Дејан Стевовић - Иван Цветковић је награђен за писани издавачки подухват - монографију „Медаље Београда".

Признања су добили и новинари који су стасали у Журналу, Јелена Медић - Награду „Бранка Прелевић" за серијал Мајке шампиони, а Бојан Маринковић као најбољи млади новинар.

За ексклузивни телевизијски прилог награђен је Срђан Радојевић за подкаст Блок по блок. Награда Најлепша телевизиј ска прича припала је Марку Љубомировићу са интернет портала РТС-а, за причу „Жоц, Кића и Маршал", док је за Телевизијски издавачки подухват награђена Катарина Синђелић за документарни филм „Како постати краљица".

Награде за животно дело добили су: Јован Јовановић, Звонко Михајловски, Лазо Бакмаз, Небојша Параушић и постхумно Срђан Суки Сулејмановић.

Сви награђени добили су поклоне компанија Стерлинг и Сиптрејд, док је Студентско одмаралиште Београд за добитнике Златног пера и Златног микрофона обезбедило породични боравак на Златибору.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси