Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Зрењанин за медије издваја 10 милиона динара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 02. 2021.

Аутор: М. Пудар Извор: Данас

Зрењанин за медије издваја 10 милиона динара

Град Зрењанин расписао је конкурс за суфинасирање медијских садржаја из области јавног информисања а укупан буџет за ову годину износи 10 милиона динара.

Како је наведено у огласу, објављеном на сајту града, конкурс се расписује ради суфинансирања до 80 одсто вредности пројекта а најмањи износ средстава који се може одобрити по пројеку је 100.000 динара док је највећи износ 3.000.000 динара. Сасатв коисије за избор медијских пројеката још није познат.

Прошле године буџет за суфинансирање медијских пројеката износио је 14 милиона динара. Тада је о додели средстава одлучивала комисија у саставу Зорана Богдановић, Удружење електронских медија Србије, Јелена Митровић из Професионалног удружења новинара Србије и главна уредница ТВ Рубин из Кикинде Јелена Црногорац.

На конкурсу суфинансирања медијских пројеката у Зрењанину у 2020. години највише средстава добила је локална РТВ Сантос, која је у вечинском власништву Радоице Милосављевића, крушевачког бизнисмена. Њима је за три пројекта, заправо постојеће емисије „Минути за здравље“, „Агрочас“ и радијску емисију „По јутру се дан познаје“, додељено 9 милиона буџетских средстава и то је највећа сума коју је нека медијска кућа добила од када се расписују пројекти суфинансирања медијских садржаја у Зрењанину.

Место у буџету прошле године изборили су и ДВП продукција из Новог Сада која је за пројекат „Зрењанин данас“ добила 900.000 динара, Страхиња Војводић из Њуз медија тима Београд за „Живети у Зрењанину“ добио је пола милиона динара, Новосадска ТВ доо пола милиона динара, док је 400.000 динара добио лист Зрењанин, а по 360.000 динара добили су локални wеб портал Медиа спот плус и рекламна агенција Пресс центар 023.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси