Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  СББ није избацио телевизије “Телмар”, “ТВ ГМ” и “ТВ Пожега” из програмске понуде
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 02. 2021.

Извор: Н1

СББ није избацио телевизије “Телмар”, “ТВ ГМ” и “ТВ Пожега” из програмске понуде

СББ компанија демантовала је тврдње Удружења медија и медијских радника у саопштењу које је објавио портал Глас Западне Србије, да је СББ компанија “избацила” из понуде регионалну телевизију “Телмар”, “ТВ ГМ” и “ТВ Пожега” и искључила те телевизије са кабла.

Како се наводи у саопштењу СББ-а, телевизије “Телмар”, “ТВ ГМ” и “ТВ Пожега” никада нису биле део програмске понуде СББ компаније, па самим тим нису ни могле да буду “избачене” из понуде.

„Удружење медија и медијских радника се обратило 22.02.2021. године у 17:06 часова са захтевом на званични мејл СББ компаније да се три наведене телевизије уврсте у СББ програмску понуду, да би истог дана, већ у 17:15 часова, проследили саопштење у коме су оптужили СББ да је ‘избацио’ ‘Телмар’, ‘ТВ ГМ’ и ‘ТВ Пожега’ из своје програмске шеме. Без чекања на одговор, у размаку од десет минута, саопштење је било објављено на порталу Глас Западне Србије, који није проверио информације и објавио нетачну вест“, истиче се у саопштењу СББ-а.

СББ позива три наведене локалне телевизије да им лично упуте захтев за емитовање њиховог програма, како би „у складу са могућностима видели колико је изводљиво да буду део програмске шеме.“

„Приоритет наше компаније је да СББ услуге буду доступне свим грађанима Србије, као и локалне телевизије са којима имамо одличну сарадњу. Објективно и непристрасно новинарство је нешто што би такође требало да буде доступно свима, па верујемо да ћете ви као медиј имати поштовања према грађанима Србије и објавити одговор наше компаније. Верујемо у то да ће у будућности СББ моћи да под истим условима као и остали оператори, развија и шири своју мрежу на целу територију Србије“, поручује се у саопштењу СББ-а.

СББ послује у оквиру United Grupe као и телевизија Н1.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси