Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  „Мађар Со”: Аутоцензура у медијима допринела апстиненцији бирача
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 05. 2012.

Извор: Политика

„Мађар Со”: Аутоцензура у медијима допринела апстиненцији бирача

Владајуће структуре успеле су да у медијима у Србији институционализују аутоцензуру, која је карактерисала ток изборне кампање и која је допринела апстиненцији једног дела бирача, пише јучерашњи новосадски „Мађар со” у свом коментару.

„Улагивачки изливи новинарских апаратчика склони да партијска руководства уљуљкају у сан Трнове Ружице, а ако брод тоне, онда ова сврстана пискарала некако увек лако себи нађу неког новог идола за слепо обожавање”, наводи се у коментару који је пренела Бета.

Додаје се да такви, аутоцензурисани медији, о јавним актерима политичког живота пишу само добре ствари, и тиме доприносе да политичари више не живе у стварном, него у паралелном свету.

Оцењује се да су медији у Србији изгубили улогу контролора власти, за шта је крива пре свега политичка елита, која верује да медији о њој треба да објављују само позитиве вести.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси