Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Савет РРА: Честитка ЕУ није емитована у време тишине
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 05. 2012.

Извор: РТВ

Савет РРА: Честитка ЕУ није емитована у време тишине

Савет Републичке радиодифузне агенције (РРА) саопштио је данас да честитка Европске уније упућена једном од председничком кандидата пре затварања биралишта на изборни дан 20. маја, у медијима са националном фреквенцијом није емитована у време изборне тишине.

ЕУ је, како је касније саопштено, грешком три сата пре затварања биралишта на свом сајту објавила честитку Томиславу Николићу поводом победе у другом кругу председничких избора.


Савет РРА разматрао је на седници питање које је путем медија упутила Републичка изборна комисија поводом те честитке и, увидом у програм свих националних телевизијских и радио станица, утврдило да "порука није емитована у време изборне тишине".

Како се додаје у саопштењу, РРА је надлежна за понашање емитера, односно радио и телевизијских станица којима је издата дозвола за емитовање програма, а у наведеном случају се ради "о другим видовима електронских медија".

"С обзиром да се ради о другим видовима електронских медија, који се према Закону о јавном информисању воде у регистру јавних гласила, то је за овај случај надлежно Министарство културе, информисања и информационог друштва", наводи се у саопштењу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси