Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Беко: Ко изгуби спор, плаћа судске трошкове
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 05. 2012.

Извор: Политика

Беко: Ко изгуби спор, плаћа судске трошкове

Бизнисмен Милан Беко најавио је да ће, како би се утврдило ко говори истину о исходу бечке арбитраже, од сутра у адвокатској канцеларији Јанковић, Поповић и Митић у Београду свим заинтересованим медијима омогућити увид у арбитражне захтеве и арбитражну пресуду.


„Одлуком бечке арбитраже окончан је спор који је ВАЦ иницирао подношењем прво три, а на крају укупно девет арбитражних захтева. Управо је накнада трошкова спора био последњи арбитражни захтев који је ВАЦ истакао, супротно ономе што у свом саопштењу тврде.

Пресудом је ВАЦ обавезан да плати не само трошкове спорења, који износе тачно 400.000 долара, већ и све трошкове адвоката наше одбране у износу од 274.044 евра. Ко је ту на крају добио, а ко изгубио?”, наводи се у саопштењу друштава Стадлукс, Абисцо, Бицос, Мунон и Милана Бека поводом бечке арбитраже.

Ово је други пут да добијамо спор против ВАЦ-а пред међународним судовима. Суд у Грацу је прошле године пресудио у нашу корист, након што је ВАЦ привремено одузео Ардос, једну од наших компанија која поседује акције „Новости”.

То је учињено на бази документације компромитоване правне вредности, што је суд и утврдио, тако да нам је Ардос враћен.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси