Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Грађани гневни на СББ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 02. 2009.

Извор: Данас

Грађани гневни на СББ


Зрењанин - Најава кабловског оператера СББ да ће подићи цене претплате са садашњих 574 на 750 динара разгневила је потрошаче у Зрењанину, где овај провајдер има монопол јер је једини оператер за кабловску мрежу.

У овом тренутку на њихову мрежу прикључено је око 20.000 домаћинстава, или две трећина Зрењанина. Иако је градска власт, због честих притужби грађана, раскинула уговор са овим кабловским провајдером њихова постојећа мрежа онемогућила је долазак конкуренције.

У СББ кажу да над њиховим радом ингеренцију више нема локална самоуправа, већ Рател, који процењује оправданост цена услуга. Своје ширење у Зрењанин уобјашњавају стањем тржишта а не монополом. Ипак, у монополску позицију сумњају и надлежне републичке инспекције, па је о свему обавештена и Комисија за заштиту конкуренције у Београду.

М.П.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси