Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Беку од Ваца милион евра
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 05. 2012.

Аутор: Ружа Ћирковић Извор: Данас

Беку од Ваца милион евра

На арбитражи у Бечу власници београдских Новости добили спор против немачке медијске куће

На арбитражи у Аустрији Милан Беко је добио спор са немачком медијском кућом Вац, саопштио је јуче Сектор за ПР и комуникације Луке Београд.

Вац је повукао свих својих девет захтева против компанија које су власници београдске новинске куће „Новости“ и дужан је да плати све судске трошкове који износе око милион евра, рекао је за Данас адвокат Ненад Поповић из београдске адвокатске канцеларије „Јанковић Поповић Митић“, која је заједно са бечком адвокатском кућом ЦХСЦ заступала три компаније у власништву Милана Бека.

Изражавајући задовољство због победа на арбитражи, о чему им је одлука „управо уручена“ Сектор за ПР и комуникације Луке Београд подсећа да је у својим оптужним захтевима Вац тврдио да је „дошло до повреде уговора и оштећења њиховог пословног интереса“.

„У овом тренутку имамо намеру да одбранимо Новости од неетичног преузимања и куриризације новина од стране најмоћније пословно-политичке групације у земљи“, закључује се у саопштењу.

Према ранијим информацијама, Вац је полагао право на удео у једној од три аустријске фирме, по основу заложног права, и на основу тога на удео у Новостима. Немачка фирма је својевремено поднела захтев Комисији за заштиту конкуренције за одобрење концентрације куповином удела у Вечерњим новостима, али притом ову околност није навела, нити други основ по коме одобрење за концентрацију тражи, па је одбијена.

Вац је прошлог месеца упутио понуду Републици Србији да откупи његов удео од 50 одсто у Политици новине и магазини за 4,7 милиона евра плус остале обавезе. Бивши Управни одбор Политике АД, сувласника ПНМ, затражио је од немачке компаније прецизирање понуде у делу „остале обавезе“.

Нови власници компаније Вац донели су одлуку да изађу из медијских послова у нашем региону.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси