Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Бенефицирани радни стаж за све новинаре!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 05. 2012.

Извор: Курир

Бенефицирани радни стаж за све новинаре!

„Тамарин закон“ предвиђа да радници у медијима за годину дана рада добију два месеца бенефицираног стажа

 

  - Подршка новинарима је подршка демократији! Ово је за Курир изјавио министар полиције Ивица Дачић на питање да ли подржава „Тамарин закон“, који предвиђа два месеца бенефицираног радног стажа за годину дана новинарског рада.

 

- Подржавам увођење бенефицираног радног стажа за новинаре. Сматрам да они раде веома тежак и одговоран посао и да држава мора да им пружи снажну подршку. Храбрим и професионалним обављањем свог посла они утичу на то да јавност сазна истину, активно учествују у разоткривању афера и спречавању корупције, криминала и других негативних дешавања и појава и тако помажу да наша земља и целокупно друштво постану бољи за све нас - каже Дачић за Курир.

Колико је „Тамарин закон“, који је предложио Бранко Миладиновић, отац Тамаре Миладиновић, новинарке настрадале у новосадском клубу „Контраст“, потребан новинарима, види се и на примеру новинарке Јованке Станојевић из Неготина.

- Годину дана после приватизације локалне телевизије морала сам да напустим посао јер за то време нисам примила ниједну плату, нису ми уплаћивани доприноси. После два године мучења запослила сам се у једној локалној телевизији. Имам 55 година и без социјалног и доприноса радим хонорарно за 15.000 динара - прича за Курир новинарка Јованка Станојевић из Неготина.

Генерални секретар Удружења новинара Србије Нино Брајовић сматра да би бенефицирани радни стаж требало да добију сви новинари и уредници дневних информативних редакција, као и сниматељи и фото-репортери.

НУНС: Новинари стално раде

Вукашин Обрадовић, председник НУНС, каже да новинари због тежине посла заслужују бенефицирани радни стаж.

- Новинари су изложени сталном стресу на послу. Оно што раде стално је изложено суду јавности. Они немају одређено радно време, а и кад оду кући, догађаји их терају да стално прате шта се дешава. Све чешће су изложени физичким претњама и психичким притисцима оних о којима пишу - каже Обрадовић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси