Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Тома Николић хоће да контролише медије!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 05. 2012.

Извор: Курир

Тома Николић хоће да контролише медије!

Лидер СНС рекао на РТС да му треба функција председника Србије како би могао да тражи од новинара да му пусте прилог

Томислав Николић, лидер СНС и кандидат те странке за председника Србије, осуо је паљбу по медијима, најавивши да ће, кад он победи на изборима, звати новинаре да им каже о чему да извештавају!

Он је то изговорио у недељу увече, гостујући на РТС.

- Током целе кампање у прилозима сте пуштали Тадића као председника Србије, док није поднео оставку. Министре сте пуштали као министре, 50 прилога је било о њима. И сад ме питате шта ће ми функција?! Па ето, зато ми треба функција! Зато што ћу да вас позовем и кажем:

“Вечерас долазим на телевизију, вечерас извештавате о ономе што сам радио, ја сам председник Србије“.

А остатак разговора текао је овако:

Новинар: Ви нећете допустити медијима да сами процењују како ће извештавати о вама, него ћете диктирати како да се понашају?

Николић: Ви сте један безобразан човек! Стварно не могу више с вама да разговарам.

Новинар: Рекли сте да ћете звати.

Николић: Ма, шта сам рекао?! Па нећете моћи да ме избегнете.

Лидер СНС се онда, ничим изазван, дохватио и Курира.

- Новине чекају да их ја тужим. Као што је чекао Курир, па сад главна насловна страна нека фалш информација да ја тражим 200, 500 милиона. Нисам ни... Потписивали су адвокати. Новинари ме изазивају да их тужим - рекао је он.

Подсетимо, лидер СНС тужио је Курир због преношења речи Александре Јерков из ЛСВ и тражио 200 милиона динара одштете. Иако су рекли да су погрешили, те да ће тужбу исправити, напредњаци то још нису учинили.

Колегијум РТС оценио је да је Николић грубо злоупотребио пристојност и професионализам водитеља, „износећи низ оптужби, претњи и неистина“ о раду медијског јавног сервиса.

„Са жаљењем, али без икаквог страха, примамо Николићеву претњу да ће, уколико буде изабран за председника, упадати у Јавни сервис и давати налоге како ће се уређивати и водити програм РТС“, саопштио је РТС.

Антрфиле : Сумња у своје чланове

Лидер СНС изнео је сумњу у људе који су испред његове странке контролисали изборе.

Николић: Немам ја тамо синове на бирачком месту. Тамо су неки чланови странке који су преузели на себе одговорност да чувају изборе. Јесу ли учествовали у крађи? Нек иду у затвор.

Новинар: Ви оптужујете своје чланове?

Николић: Оптужујем све који су били на бирачком месту. Ако је урађено против закона, сви су криви. Можда је отишао у два сата. Напустио. Па шта то значи „мој члан“?! То је лопов.

Бићу на челу геј параде

Николић је рекао и да ће штитити права геј популације.

- То су људи који имају своја права и та права треба да им буду обезбеђена. Јавно ћу рећи влади и полицији да треба да буду заштићени. Ако баш постоји опасност да ће бити премлаћени, ја ћу стати на чело колоне - рекао је он.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси