Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Са губитком пословали Прес, НИН, Новости и Политика АД
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 05. 2012.

Аутор: Ружа Ћирковић Извор: Данас

Са губитком пословали Прес, НИН, Новости и Политика АД

Објављени финансијски извештаји медијских кућа за 2011. годину

Објављени финансијски извештаји медијских кућа за 2011. годину


Београд - Мај је и јавности су најзад дати на увид подаци о финансијском пословању фирми, па и медија у 2011. години. Од већих штампаних медија прошлу годину с добити су завршили Издавачка кућа Рингијер Аксел Шпрингер, Политика новине и магазини, Данас, Време и Курир. Са губитком су прошлу годину окончали Политика АД, Компанија Новости, НИН и Прес.

 

Сва издања Издавачког друштва Рингијер Аксел Шпрингер (Блиц, Ало, Блиц жена...) прошлу годину су окончала с добити од 525 милиона динара. Број запослених у овој кући је повећан са 251 (2010. године) на 313. Пословни приход ове фирме био је 4,4 милијарде динара.

После губитка од око 101,8 милиона динара у 2010. години, Политика новине и магазини су прошлу годину завршили с добити од 13,5 милиона динара. Број запослених је смањен са 355 на 342. Пословни приход ПНМ прошле године је био 1,7 милијарди динара. Ранији акумулирани губитак до висине капитала износи 3,7 милијарди динара.

Дневни лист Данас је прошлу годину завршио с добити од 9,9 милиона динара. Број запослених је смањен са 74 на 71, а пословни приход је износио 195 милиона.

Недељник Време прошлу годину је окончао с добити од 8.700 динара. Број запослених је смањен са 45 (2010. година) на 40. Пословни приход прошле године је износио 69 милиона динара.

И најзад, Курир је прошлу годину окончао с добити од 48 милиона динара. Број запослених је порастао са 134 на 135. Пословни приход овог листа прошле године је износио 910 милиона а акумулирани губитак до висине капитала износи 26,1 милион динара.

Недељник НИН окончао је прошлу годину с нето губитком од 15,7 милиона динара. Број запослених је смањен са 32 (2010. године) на 28. Акумулирани губитак овог листа до висине капитала износи 32 милиона, а изнад висине капитала још 28,5 милиона динара.

Дневни лист Прес годину је кончао с нето губитком од 9 милиона динара. Број запослених је смањен са 31 на 4. Ова новина у рубрици „пословни приходи“ наводи цифру 0 (нула). Акумулирани губитак изнад висине капитала у Пресу изнси 325,5 милиона динара.

Као што је Данас већ објавио прошлу пословну годину Политика АД окончала је с губитком од око 202,7 милиона динара, Компанија Новости с губитком од око 87,8 милиона динара.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси