Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Теленор демантовао спајање са Телекомом
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 01. 2021.

Извор: ФоНет

Теленор демантовао спајање са Телекомом

Нема спајања Теленора и Телекома, Теленор не преузима власништво над Телекомовом инфраструктуром, нити пословне амбиције наше компаније на било који начин угрожавају слободу медија, саопштила је данас Теленор компанија, која „чврсто негира све оптужбе које је United Grupa пласирала у медијима последњих дана“.

Амбиција Теленора је да уђе у област интернета и ТВ садржаја. У развоју и остварењу те амбиције понашамо се, као и увек, као самостална и одговорна компанија на тржишту, не спајајући се ни са ким, наводи се у саопштењу.

Што се тиче широкопојасног интернета и ТВ садржаја, грађани Србије данас могу да бирају између врло ограниченог броја и понуда компанија. Ми желимо да уведемо нову и другачију понуду, а не да уклонимо са тржишта било коју постојећу. Појава трећег конкурента у овој области доноси либерализацију тржишта, здравију конкуренцију, нова улагања и користи за све: кориснике, тржиште телекомуникација и цело друштво, истиче Теленор.

Додаје да Теленор има веома добру инфраструктуру у Србији, са више од 2200 базних станица и 6100 километара оптичких каблова, али када су потребни додатни капацитети, како би се пружила што боља услуга корисницима, комерцијално изнајмљује инфраструктуру од различитих партнера – укључујући и Телеком и СББ.

Закуп инфраструктуре је уобичајена и потпуно законита пословна пракса свих оператора. Тренутно немамо ниједан одређени производ или услугу које бисмо најавили, али у развоју и припреми могуће будуће понуде, отворено разговарамо са свим потенцијалним провајдерима медијских садржаја и другим партнерима, наводи Теленор.

У саопштењу се наглашава да амбиција Теленора, као европске компаније и једног од водећих оператора у Србији, ни у ком случају не угрожава слободу медија у земљи.

Теленор је компанија са јаком репутацијом и интегритетом, која послује не мешајући се у политику. Како бисмо додатно заштитили своју позицију и репутацију од неоснованих и неистинитих напада, разматрамо правна средства која нам стоје на располагању и даље кораке, истиче се у саопштењу.

„И на крају да нагласимо: наша пословна амбиција је јасна – већи избор и додатна вредност за кориснике, са широм и богатијом понудом“, закључује се у саопштењу Теленора.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси