Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Комисија потврдила да су Телеком и Теленор предали захтев за оцену споразума
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 01. 2021.

Извор: Н1

Комисија потврдила да су Телеком и Теленор предали захтев за оцену споразума

Комисија за заштиту конкуренције потврдила је за Н1 да су јој се компаније Телеком и Теленор обратиле због сарадње о којој Н1 извештава већ неколико дана.

„Комисији за заштиту конкуренције обратиле су компаније Телеком Србија а.д. и Теленор Србија са захтевом за појединачно изузеће (чл.11). У поступањима по оваквим захтевима, Комисија прво утврђује своју надлежност, а затим одлучује о испуњености услова за изузеће достављеног споразума у складу са законом прописаним условима (чл. 11, 12, 13. и 14. Закона о заштити конкуренције), што ће учинити и у случају овог примљеног захтева“, навели су из Комисије за заштиту конкуренције.

У одговору Н1 се истичу да се не ради о „концентрацији (спајању) два или више тржишна учесника“, већ о „изузећу од забране уговора о ограниченој и дефинисаној пословној сарадњи у одређеном сегменту пословања“.

Додају да је Комисија у својој досадашњој пракси већ поступала по захтевима за појединачно изузеће уговора закључених између учесника активних на тржишту електронских комуникација у пар случајева.

„Имајући у виду да је реч о специфичном тржишту за чији развој и функционисање су надлежна и секторска регулаторна тела, Комисија ће као и до сада, у сарадњи са њима поступати по овом захтеву за појединачно изузеће“, навели су из Комисије и додали да у складу са Законом о заштити конкуренције, а у интересу вођења поступака, као и заштите права странака у тим поступцима, не може у овом тренутку да изнесе више информација нити да прејудицира рокове, као ни своје поступање.

Подсетимо, у плану у који је Н1 имао увид, наводи се ће Телеком удружити са Теленором, чешког тајкуна Петра Келнера, како би смањио учешће СББ-а на тржишту испод 30 одсто. Тако би, сматрају у Телекому, онемогућили финансирање медија попут Н1, Нове С, Спорт Клуба.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси