Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Јунајтед Група преузима бугарску новинску компанију Вестник Телеграф
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 01. 2021.

Аутор: Бета Извор: Данас

Јунајтед Група преузима бугарску новинску компанију Вестник Телеграф

Телекомуникациони и медијски оператор Јунајтед (United) Група саопштио је данас да је постигла договор о преузимању Vestnik Telegraf EOOD, највећег бугарског новинског предузећа, од компаније Intrust EAD.

Извршна директорка Јунајтед Групе Викторија (Victoriya) Боклаг рекла је да је Бугарска атрактивно тржиште за ту пословну групацију и да се са Телеграфом употпуњује портфолио штампаним медијима у тој земљи.“Са Телеграфом у склопу Јунајтед Групе, нашим корисницима у Бугарској бићемо у могућности да понудимо читав спектар услуга и медијског садржаја“, казала је Боклаг.

Према њеним речима компанија види прилику да додатно унапреди сва издања Телеграфа преласком на дигитално пословање како би даље ојачали свој дигитални портфолио у Бугарској.

Vestnik Telegraf EOOD управља са неколико брендова међу којима су Телеграф, Монитор, Match Telegraf, Политика, Europost и Борба.

Очекује се да ће трансакција бити завршена током првог квартала 2021. године, након уобичајених регулаторних одобрења.

Јунајтед Група је ушла на бугарско тржиште 2019. године, када је добила тендер за куповину компаније VIVACOM, после тога, у јануару 2021. године, уследила је аквизиција Nova Broadcasting Grupe, највеће бугарске медијске компаније са више платформи

У оквиру Јунајтед Групе у Србији послују компанија СББ и њени сервиси ЕОН и Тотал ТВ, а медијски садржај емитују телевизије и портали Спорт Клуб, Нова С и Н1.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси