Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Тепић: Теленор и Телеком хоће да истерају СББ, постоје сазнања да покрећу нови ТВ канал
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 01. 2021.

Аутор: ФоНет Извор: Данас

Тепић: Теленор и Телеком хоће да истерају СББ, постоје сазнања да покрећу нови ТВ канал

На делу је покушај удруживања приватне компанија Теленор и државног Телекома како би из Србије истерале трећу приватну компанију СББ, и то не због профита него због одржавања рејтинга „партије и братије”, и утицаја на средства јавног информисања, оценила је данас потпредседница Странке слободе и правде (ССП) Мариника Тепић.

Она је за Н1 оценила да се ради о последњем и можда најснажнијем ударцу режима „како би од Србије направио Вучићев тамни вилајет”.

„Ако се тај план, далеко било, оствари, остаћемо без СББ као извора финансирања телевизија Н1 и Нова С, што је једнако њиховом непостојању, а за мене је то апсолутно алармантно”, изјавила је Тепић

Она је, гостујући у програму Н1, гостовања навела да је прочитала саопштење Теленора, у коме та компанија наглашава да послује у фер околностима конкуренције и по европским правилима, па је јавно питала власника Теленора (Петра) Келнера из Чешке „да ли је свестан да овај посао са Телекомом значи уништење треће компаније, што није у складу са европским стандардима нити у складу са оним што је саопштио Теленор”.

„Мислим да је последњи тренутак да се Теленор повуче из тог посла, а ако то не уради мораће да реагују институције Европске уније”, закључила је Тепић.

Она је оценила и да, на овај начин, (председник Србије Александар) Вучић уочи изборног циклуса фингира постојање демократских и слободних медија „само да би сачувао своје изворе информисања а елиминисао Н1 и Нова С”.

Тепић је рекла како има сазнања да ће у априлу прорадити канал Еуронеwс, „који ће наводно бити умерен канал”.

„Вучићева саветница за медије Сузана Васиљевић позива новинаре да се тамо запосле”, навела је Тепић док је преносила своја сазнања о будућој уређивачкој политици тог канала.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси