Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Њујорк тајмс отпустио уредницу због твитовања о Бајдену: “Нико није смењен због једног твита…”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 01. 2021.

Извор: Nedeljnik.rs

Њујорк тајмс отпустио уредницу због твитовања о Бајдену: “Нико није смењен због једног твита…”

Уредница Њујорк тајмса Лаурен Волф изгубила је посао након критика упућених о њеном твитовању током инаугурације Џоа Бајден, преноси Бизнис инсајдер.

Новинар Јашар Али је прошлог четвртка објавио вест о одласку уреднице из Њујорк тајмса у низу твитова. Том приликом, он је саопштио да је Волф отпуштена због твита како се “најежила” када је видела Бајдена уочи његове инаугурације.

“Бајден је слетео у базу Ендрјуз. Имам језу”, твитовала је Волд 19. јануара, додајући видео илустрацију слетања Бајденовог авиона.

Према Алију, Волф је такође твитовала да је Трампова адмнистрација била “детињаста” је није омогућила изабраном председнику да у Вашингтон лети војним авионом, али да је касније обрисала ту објаву када је сазнала да је Бајден сам одлучио да лети приватно.

Многи републиканци су овај њен твит поделили њен твит указујући да је реч о политичкој пристрасности, пренео је недавно Вашингтон пост.

Међутим, портпарол Њујорк тајмса је рекао да “кружи много нетачних информација о смени уреднице и да то није због једног твита”.

“Нећемо улазити у детаље због поштовања приватности, али оно што можемо да кажемо да нико није отпуштен због једног твита”, саопштили су из Њујорт тајмса.

Међутим, Волф је раније добила упозорење од Њујорк тајмса да њени “политички” твитови морају да престану, преноси Инсајдер.

Смењена уредница се огласила на друштвеним мрежама и саопштила да да је сада остала без посла у току пандемије.

“Тешко је докучити све говоре о култури отказивања, док остајем без прихода током пандемије. Немам идеологију, ја сам само вредна особа која више не може да плаћа рачуне.

Она је такође поручила да нико не треба да отказује претплату за Њујорк тајмс у знак протеста.

“Тајмс је и даље једно од највашнијих и најбољих места на свету за новинарство, и треба читати те новине”.

Она је углавном уређивала текстове из рубрике “The Times Live”, а односиле су се на “брејкинг њуз” и пандемију. Тајмс је саопштио да је Волф радила као фриленсер и да није била стално запослена.

Многи корисници Твитера, укључујући и колеге новинаре, критиковали су уредништво Њујорк тајмса због смене. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси